Tuesday, August 25, 2009

Το Strike-branding είναι, στην ουσία, το ίδιο με το μαρκάρισμα ενός ζώου. Ένα κομμάτι μετάλλου θερμαίνεται και χτυπιέται με συμπίεση στο δέρμα για να προκαλέσει εγκαύματα. Το μαρκάρισμα χρησιμοποιήθηκε ιστορικά στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του εμπορίου σκλάβων, αλλά και στους εγκληματίες.(συνήθως με ένα ορατό σήμα που απεικονίζει το έγκλημα.) Τώρα πια είναι μόδα!
Αλλο είδος μαρκαρίσματος είναι αυτό που γίνεται με λέιζερ -electrocautery-.(μαρκάρισμα που περιλαμβάνει μια συσκευή συγγενή σε έναν οξυγονοκολλητή τόξων.)Αυτή η μέθοδος δημιουργεί έναν σπινθήρα της ηλεκτρικής ενέργειας που καίει το δέρμα, και λόγω της δυνατότητας να ελεγχθεί το βάθος της περικοπής και η δριμύτητα της ζημίας δερμάτων είναι μια ακριβέστερη μέθοδος, που επιτρέπει τα πιό σύνθετα σχέδια.
Σπανιότερος τρόπος μαρκαρίσματος είναι αυτός που δημιουργεί έγκαυμα από ακραίο κρύο -και συνήθως χρησιμοποιείται υγρό άζωτο-.Η συσκευασία (packing) χρησιμοποιείται, σπάνια στο δυτικό κόσμο, ως ακόμα μια μέθοδος scarification.Στη συσκευασία, οι τομές γίνονται στο δέρμα και τα υλικά όπως η τέφρα ή ο άργιλος παρεμβάλλονται κάτω από το δέρμα για να δημιουργήσουν τις σκόπιμες «προσκρούσεις».Τα σχέδια διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της επούλωσης του δέρματος, το οποίο προσπαθεί να αποβάλει το ξένο υλικό!ΠΡΟΣΟΧΗ
Επειδή όλες αυτές οι τεχνικές είναι νέες στην Ελλάδα και οι καλλιτέχνες που ασχολούνται με αυτές είναι ελάχιστοι, καλό θα ήταν να μην πάτε στον πρώτο που θα συναντήσετε!Η δερματοστιξία είναι πολύ πιό κοινή από το scarification, έτσι η εύρεση ενός πεπειραμένου καλλιτέχνη είναι δύσκολη. Οι κίνδυνοι από ένα μαρκάρισμα είναι πολλοί περισσότεροι απ ότι σε ένα tattoo. Γι αυτό καλύτερα ξανασκεφτείτε το...

"Η μετάδοση μιας ασθένειας στο μαρκάρισμα μπορεί να γίνει μέσω του αέρα!"

Τις περισσότερες φορές, οι καλλιτέχνες φορούν μάσκες προκειμένου να αποτραπεί αυτό, δεδομένου ότι οι διάφορες ασθένειες μπορούν να περάσουν στον αέρα μέσω των καπνών από το δέρμα που καίγεται. Το Scarification είναι μια αρκετά πιο επίπονη διαδικασία από τη συνηθισμένη δερματοστιξία, και γι αυτόν τον λόγο πολλοί λίγοι είναι αυτοί που επέλεξαν να το κάνουν. Το scarification είναι σχετικά σπάνιο και επομένως μοναδικό -για την ώρα-. Προσωπικά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο! Προτιμώ το tattoo.

No comments:

Post a Comment

My Ping in TotalPing.com My Zimbio Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner