Wednesday, July 22, 2009

Tο ότι η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο δυνατή φαντασία, είναι γνωστό. Όταν όμως τα στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτόν τον κανόνα παρουσιάζονται καταγραμμένα και εικονογραφημένα, τότε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Και πράγματι η έκπληξη - που πολλές φορές μετατρέπεται σε σοκ - κυριαρχεί σ' όλες τις σελίδες αυτού του βιβλίου. Πρόσωπα και καταστάσεις που κινούνται στο χώρο του ακραίου, παρουσιάζονται ανάγλυφα και σκιαγραφούν γλαφυρά την εικόνα του πιο παράξενου πλάσματος σ' όλο το σύμπαν: του ανθρώπου!

Γλυπτική σώματος ή αλλιώς Body Carving
Εάν δεν ξέρετε τι είναι η γλυπτική σώματος, σκεφτείτε την γλυπτική σε ξύλο. Ένας καλλιτέχνης παίρνει ένα κομμάτι ξύλου, συνήθως βελανιδιά, και με ένα σύνολο μικρών μαχαιριών κόβει τα μικρά κομμάτια από το υλικό. Στη γλυπτική σώματος, αντί της εργασίας στο ξύλο, οι καλλιτέχνες εργάζονται στο ανθρώπινο δέρμα. Εκείνοι που αποφασίζουν να μετατρέψουν τους οργανισμούς τους σε υλικό χάραξης, επιμένουν ότι το δέρμα τους είναι ένα κομμάτι τέχνης.
Η διαδικασία αυτή διαρκεί πολλές ώρες. Κατ' αρχάς, το δέρμα, συνήθως στην πλάτη, πρέπει να απολυμαθεί, ακριβώς όπως όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν. Στην καλύτερη περίπτωση, η γλυπτική σωμάτων πρέπει να εκτελεσθεί σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο δωμάτιο με ένα καλό σύστημα εξαερισμού. Συχνά συμβαίνει, σε ένα ημι-επαγγελματικό γκαράζ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σοβαρή μόλυνση στην καλύτερη περίπτωση και στον επίπονο θάνατο στη χειρότερη περίπτωση. Τα κομμάτια του δέρματος αφαιρούνται από το σώμα, κάνοντας πληγές και που στους επόμενους μήνες, θα μεταμορφωθούν σ ένα ροζ σχέδιο. Τα απορρίμματα είτε καίγονται είτε λαμβάνονται από τον ιδιοκτήτη τους.Ένας άλλος τρόπος της γλυπτικής σωμάτων είναι το λέιζερ που κόβει το σχέδιο με χειρουργική ακρίβεια.Δεδομένου ότι είναι μια πολύ ακριβή μέθοδος, αντί ενός λέιζερ, πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν απλά ένα πρωτόγονο εργαλείο.
Η γλυπτική σώματος έχει μια μακροχρόνια παράδοση στην Αφρική και την Ασία. Το Scarification - ο όρος που χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες - είναι ευρέως δημοφιλές μεταξύ των ιθαγενών της Δυτικής Αφρικής, της Νέας Γουϊνέας, και της Νέας Ζηλανδίας, αλλά μπορεί επίσης να επισημανθεί στις αρχαίες φυλές που κατοικούσαν στη βόρεια Ασία και ακόμη και τη Μέση Ανατολή. " Το Scarification σχεδόν πάντα γινόταν σε πολιτισμούς με πολλή μελανίνη στο δέρμα, κι αυτό γιατί δεν ήταν ορατή μια δερματοστιξία, "Κι αν νομίζετε, ότι αυτό που διαβάσατε, ξεφεύγει απ τα όρια, δείτε τι σας έχω δώ"

No comments:

Post a Comment

My Ping in TotalPing.com My Zimbio Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner