Tuesday, September 15, 2009

Εν έτη 2009

...από την εφημερίδα "Το βήμα" σήμερα!Η νευρικότητα και το άγχος οδηγούν ορισμένα άτομα στο να κάνουν στο σώμα τους τατουάζ και να βάζουν σκουλαρίκια.Ερευνα του Πανεπιστημίου Newcastle στην οποία έλαβαν μέρος 115 άτομα που έχουν κάνει τατουάζ στο σώμα τους, έδειξε ότι οι περισσότεροι κάνουν τατουάζ για λόγους καθαρά ψυχολογικούς.Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι περισσότεροι που κάνουν διάφορες παρεμβάσεις στο σώμα τους το κάνουν γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα ξεχωρίζουν από τους άλλους και, επιπλέον, πιστεύουν ότι αυτό συμβάλει στο να δείχνουν πιο ωραίοι.Για το ίδιο θέμα ένας από τους ερευνητές πρόσθεσε ότι τατουάζ κάνουν συνήθως οι άνθρωποι που έχουν τάσεις εξάρτησης.

Συγνώμη που θα το πω, αλλά όταν τα διαβάζω αυτά με πιάνουν τα γέλια!Αναρωτιέμαι αν η συγκεκριμένη ηθοποιός έχει ανάγκη από tattoo για να ξεχωρίζει! Επίσης αναρωτιέμαι τι είδους άτομα πήραν μέρος στην έρευνα αυτή!Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο μπήκε ένα τέτοιο θέμα σε μια εφημερίδα!Δεν αναφέρει ποιός το έγραψε, ούτε πηγές, ούτε τίποτα!
Η δική μου άποψη είναι, πως τατουάζ κάνουν τα άτομα που είναι σταθεροί χαρακτήρες και κατασταλαγμένοι. Ατομα που βλέπουν το tattoo σαν στολίδι και δεν φοβούνται να πονέσουν! (Είναι κι αυτό μέρος της διαδικασίας- και για μένα ένα είδος μύησης. Οποιος έχει κάνει tattoo σε καλλιτέχνη που σέβεται τον εαυτό του και αγαπάει αυτό που κάνει μπορεί να καταλάβει τι εννοώ!) Γι αυτό σε όσους με ρωτάνε -Τι θα κάνω αν το μετανοιώσω;
Απαντώ -Αστο, αν ακόμα το ψάχνεις, μην κάνεις tattoo!Το tattoo δεν είναι για περιθωριακούς που το έχουν ανάγκη για να ξεχωρίσουν και για να πουλήσουν μούρη! Το tattoo δεν είναι fashion accessory. Είναι ιερή συμφωνία ανάμεσα σε εσένα και το σώμα σου. Μια συνειδητή απόφαση να διακοσμήσεις ένα μέρος του κορμιού σου μ' ένα σχέδιο, που θα κουβαλάς μονίμως πάνω σου μέχρι την ημέρα που θα εγκαταλείψεις τα εγκόσμια.

Προσωπικά, φοράω επάνω μου 4-5 ψαγμένα κομμάτια που με εκφράζουν και που σημαίνουν πολλά για μένα και θέλω να κάνω κι άλλα. Κάποια άλλη στιγμή θα αναφερθώ σε συμβολισμούς και ερμηνείες σχεδίων. Τα πρώτα μου tattoo δεν ήταν σε εμφανή σημεία, οπότε δεν τα έκανα για να ξεχωρίζω! Ασε που πριν 13 χρόνια που ξεκίνησα το tattoo ήταν για περιθωριακούς και δεν το κάνανε εύκολα γυναίκες. Aντιμετώπισα ένα είδος κοινωνικού ρατσισμού όταν τα tattoo μου άρχισαν να φαίνονται!Το ίδιο και με τα σκουλαρίκια!Αλλά δεν το μετάνοιωσα ποτέ!
Θα μπορούσα να ξεχωρίζω βάφοντας τα μαλλιά μου μπλε, δεν έχει να κάνει! Θα μπορούσα επίσης να γίνω ομορφότερη με μία επίσκεψη σ έναν πλαστικό χειρούργο, όχι με ένα tattoo. Αυτό δε με τις τάσεις εξάρτησης, είναι τουλάχιστον γελοίο! Υπάρχουν άνθρωποι με τάσεις εξάρτησης που δεν φοράνε tattoo! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι δεν ζούμε στο Newcastle!

θα περιμένω με ανυπομονησία την άποψη σας!
Kissessss

***Αν θέλετε να μάθετε για την ιστορία και τη φιλοσοφία του tattoo μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε παλιότερες αναρτήσεις μου!

No comments:

Post a Comment

My Ping in TotalPing.com My Zimbio Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner