Monday, May 11, 2009

Part A

H ηπατίτιδα c είναι μια μολυσματική νόσος. Οπως το aids, η ηπατίτιδα είναι μια νόσος που κόλλησες πριν χρόνια και σε κάποια στιγμή της ζωής σου...και αυτή η στιγμή είναι που δεν μπορείς να καταλάβεις τι πήγε στραβά ή τι υποτίθεται ήταν λάθος! Η ηπατίτιδα αναμένετε να γίνει πιο επικίνδυνη και από το aids και λέγοντας πιο επικίνδυνη, εννοούμε ότι θα σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως.Τα ιατρικά νέα τρομοκρατούν σχεδόν όλους μας, όμως οι γιατροί δουλεύουν σκληρά γι αυτή τη νόσο.
Δεν γνωρίζουμε και πολλά για το πως μεταδίδεται...
Εάν μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, τότε τι γίνεται με το sex;
Μπορεί να μεταδοθεί απ το φιλί, από το σάλιο ή τον αέρα, μήπως το κόλλησες από κείνη την τουαλέτα που χρησιμοποίησες στο Παρίσι;
Και το τελευταίο απ όλα, είναι οι τελευταίες δηλώσεις των γιατρών ότι μπορεί να μολύνθηκες από tattoo ή piercing.Και το τελευταίο είναι η χειρότερη σκέψη.Ενώ η ακόμα χειρότερη ιδέα είναι ότι αν είχες σνιφάρει κόκα μέσα από καλαμάκι ή τυλιγμένο χαρτονόμισμα κλπ έστω και μια φορά, τότε μπορεί η τελευταία μύτη που ήρθε σε επαφή με το καλαμάκι να είχε ματώσει ανήκεις στις ομάδες ανθρώπων υψηλού κινδύνου.(Και το σκεπτικό είναι ότι ο ιός της ηπατίτιδας είναι μεταδιδόμενος με το αίμα και αναπτύσεται αργά, μπορεί η τελευταία μύτη που ήρθε σε επαφή με το καλαμάκι να είχε ματώσει...Αρα;;;;).Αυτά σας τα λέω γιατί βάση στατιστικών πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν δοκιμάσει κόκα απ αυτούς που έκαναν tattoo.Πολλοί περισσότεροι...και τρέχουν τώρα φοβισμένοι!
Η τέχνη του tattooing, όπως φαίνεται παίρνει όλη τη δημοσιότητα γιατί είναι μια εμπορική δραστηριότητα, αινιγματική και περικυκλωμένη από πέπλα μυστηρίου, όπως επίσης ανοργάνωτη και αδύναμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Το 1992 κάποιες πηγές λένε, ότι στο εξωτερικό 300.000 άνθρωποι μολύνθηκαν από μεταγγίσεις αίματος.Αλλοι λένε πως ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑ: Η πρακτική του ασφαλούς tattoo όπως και το piercing, παρουσιάζει λιγότερους κινδύνους για ηπατίτιδα και από τις ιατρικές δραστηριότητες - έχοντας υπ όψιν ότι οι μεταγγίσεις αίματος είναι η μεγαλύτερη πηγή μολύνσεων-.

(Συνεχίζεται..)

No comments:

Post a Comment

My Ping in TotalPing.com My Zimbio Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner